2016

Studievoormiddag FAMIFED "Kinderbijslag voor kinderen met een handicap of een aandoening"

10-11-2016 Donderdag 10 november organiseerde FAMIFED, het Federaal agentschap voor de kinderbijslag, zijn tweede studievoormiddag. Een honderdtal experten uit de sector en uit de academische wereld en leden van ouderverenigingen voor ouders van kinderen met een beperking of handicap bogen zich over het belang van de kinderbijslag voor kinderen met een aandoening of een handicap. In België ontvangen meer dan 60.000 kinderen met een aandoening een toeslag. De meerderheid van die kinderen is tussen de 12 en 17 jaar.

Terugblik op een kleurrijk jaar: het Jaarverslag 2015 van FAMIFED is er

24-10-2016 2015 was een jaar vol uitdagingen en verrassende wendingen voor FAMIFED, Federaal agentschap voor de kinderbijslag. Stap voor stap sleepten we uiteindelijk de titel Overheidsorganisatie van het  Jaar in de wacht. Bovendien is in 2015 myFAMIFED gelanceerd, de tool waarmee gezinnen online veilig toegang hebben tot hun kinderbijslagdossier en nuttige attesten kunnen downloaden. In het Jaarverslag 2015 blikken we terug op nog meer belangrijke momenten.


 

Verandering bij het publieke kinderbijslagfonds

01-09-2016 In het kader van de integratie van de 2 publieke kinderbijslagfondsen opent FAMIFED, Federaal agentschap voor de kinderbijslag,  op donderdag 1 september zijn deuren voor 167 nieuwe collega's van DIBISS, Dienst voor de Bijzondere Sociale Zekerheidsstelsels. Deze integratie vergde een intensieve en maandenlange voorbereiding opdat er geen impact zou zijn op de uitbetaling van de kinderbijslag aan de gezinnen aangesloten bij DIBISS, noch bij FAMIFED.

Persbericht logo FAMIFED

FAMIFED op het podium met "meest IT-connected overheidsproject"

03-06-2016 Tijdens de PUBLICA Night op dinsdag 2 juni 2016, georganiseerd in het kader van de eerste editie van de PUBLICA-beurs voor beleidsmakers, heeft FAMIFED , Federaal agentschap voor de kinderbijslag, een prijs gewonnen in de categorie "meest IT-connected overheidsproject".

Persbericht logo FAMIFED

Studievoormiddag FAMIFED "De socio-economische rol van de kinderbijslag: een instrument in de strijd tegen armoede"

25-05-2016 Donderdag 26 mei organiseerde FAMIFED, Federaal agentschap voor de kinderbijslag, een studievoormiddag die de weg vrijmaakte voor debat en gevolg geeft aan de enquête die FAMIFED afnam bij de gezinnen waarvan ze het dossier beheert. Een honderdtal experten uit de sector en uit de academische wereld bogen zich over de rol van kinderbijslag als instrument in de strijd tegen armoede.

Persbericht logo FAMIFED

Waaraan besteden de gezinnen hun kinderbijslag?

15-04-2016 We weten dat kinderen opvoeden veel geld kost en talrijke gezinnen het soms moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. In die context heeft de kinderbijslag een belangrijk aandeel in het gezinsbudget. Maar hoe wordt dit geld concreet besteed, voor welke specifieke uitgaven? Zijn er grote verschillen tussen de gewesten? FAMIFED wilde er meer over weten en voerde een enquête uit bij de gezinnen van wie ze het dossier beheert.

Persbericht logo

FAMIFED organiseert feest voor kinderen van vluchtelingen

28-01-2016 Woensdag 27 januari hebben een honderdtal kinderen uit verschillende asielzoekerscentra een bezoek gebracht aan FAMIFED, het Federaal agentschap voor de kinderbijslag, waar een groot feest voor hen werd georganiseerd.