FAMIFED sport voor het goede doel!

In januari lanceerde FAMIFED het programma Move It! Met dit programma wil het agentschap haar medewerkers op een ludieke manier motiveren om (opnieuw) actief aan sport te doen.

Het project focust op  het zorg dragen voor het eigen lichaam maar ook op het algemene welzijn… Waar mogelijk worden de sportieve activiteiten gelinkt aan een goed doel.

Op zondag 7 mei droegen 20 medewerkers van FAMIFED hun steentje bij in de strijd tegen borstkanker met hun deelname aan Race for the Cure Namen: een wandeling  van 3 km of een run van 6 kilometer. In september 2017 volgt nog de Race for the Cure in Brussel en de volgende in Antwerpen.  Op 28 mei nemen 15 FAMIFED-medewerkers deel aan de 20km door Brussel  ten voordele van de Mucovereniging. Op 17 juni bestijgt een gemotiveerde fietsploeg de Mon Ventoux in het kader van een Sporta-campagne die het dodelijk accident van de wielrenner Tom Simpson herdenkt.

Ook intern worden er uitdagingen georganiseerd zoals bijvoorbeeld de 10.000 stappen-challenge. Samen met een groep collega's moet je zoveel mogelijk stappen per dag zetten. De bedoeling is om te laten zien dat slechts 30 minuten bewegen per dag het risico op ziektes gelinkt aan stress en ons zittend leven kan verlagen.

Wil jij ook wat eenvoudige oefeningen (zelfs achter je bureau) ? Laat je inspireren door onze video, gemaakt samen met enkele collega's. Ontdek het hier !